Hujan bernilai RM3…

Lately ni makin malas nak ke office…malas giler bangun…malas giler bersiap…kalaulah boleh keje kat rumah je, heavennye rasa…start 10am habis 10pm pun sanggup…janji kat rumah…tapi ade syarat2nye: company HQ based oversea, office kat Cyberjaya, boss tak cari selalu, flexible time, min 8 hours works)…boring ngan baju2 yang ade pun 1 hal jugak…boleh je beli baru tapi kene berjimat sekarang…prepare untuk 3rd vending machine estimate 10K+ (target mid 2017), barang and yuran sekolah budak2 estimate 3K (by Dec 2016), credit card over spend on Sep + Oct by 7k+ (target guna max 8K je, walaupun eligible lebih 15K)…arghhh…pening pikir…entah bile nak kaya…kene rajin menderma and wakaf ni untuk beranakkan duit…

Bangun malas, bersiap pun malas, budak2 pun malas…makanya makin lewatlah keluar rumah…ditambah2 hujan and jem…huhuhu…tak sempatlah kejar ERL 7.40am…nexttt ERL 8am…semalam pun 8am…ok fineee…hujan2 ni parking free tepi railway tu dah tak relevan dah…berlecak, becak and aku pun kuyup berjalan nanti…no choice, terpaksalah masuk parking berbayar RM3 tuh…pantang lambat sket, nahhh hujung dunia baru de kosong…takpelah…janji ade kosong…and keselamatan my Baby Whitey pun terjamin sket for today…

Leave a Reply

SCROLL TO TOP