the-beautiful-thing-about-pain-is-that-it-evokes-honesty

Don’t be shy if you’re sick…

Jangan pernah malu kalau sakit…pandang depan, tetapkan hati agar terus yakin dan kuat…dan teruskan perjalanan…abaikan mata2 yang memandang serius tempat sakit tu…mereka hanya ada sifat ingin tahu yang tinggi…yang ringan mulut dan peramah, pasti bertanya…concern katanye…sebenarnye, ramai juga yang berhati mulia di luar sana…
  • yang senyum dan tunduk sket sebagai tanda selamat pagi dikala kite berjalan tersangatlah slow depan dia…
  • yang tolong tahankan pintu lif dikala kite berusaha mempercepatkan langkah yang sebenarnye tak cepat langsung untuk berkejar masuk lif…
  • yang selisih, senyum and bertanya khabar kaki itu…
  • yang berjalan, berborak seiring dengan slownye kite menapak…
  • yang menahan pintu berscan untuk beri peluang keluar bersama…walaupun sedang menahan kencing…
  • yang bertembung, senyum and ketepi…sebab kite tak boleh senang2 tukar lane laju2…
  • yang sudi hantar and amik betul2 depan pintu office…sebab dia tak boleh bayang macam mana kite akan menapak dari tempat parking ke ERL / LRT…next berpusu2 dalam train yang padat dan busuk tanpa dapat duduk…nak turun naik tangga / escalator sambil dilanggar2 orang…and last menapak lagi dari station ke office and sebaliknye…
 
Sakit itu penghapus dosa…yang jarang sakit, tak semestinye kuat…cuma dia sedikit bertuah…tapi sekali dia jatuh sakit, pasti sakit itu yang paling teruk buatnya…Hargai waktu sakit itu…barulah nampak siapa yang menyayangi anda dalam diam…

* Harini masuk office terhencot2 sambil mengalas bag laptop kat belakang…rasa malu tu tetap ade tapi cuba abaikan semua orang…yang senyum, bertanya je dilayan…dah biasa jalan laju2…bile nampak slow2 ni, confirmlah semua tengok pelik kan…

Leave a Reply

SCROLL TO TOP